Categorieën
Koninkrijk

Van natuurlijk naar geestelijk leven

Het geestelijke is echter niet eerst, maar het natuurlijke en daarna komt het geestelijke.” (1 Korintiërs 15:46)

Het zaad moet eerst in de aarde vallen om daar te ‘sterven’ voordat het kan ‘opstaan’ en tot leven kan komen.

Eerst vind de natuurlijke geboorte plaats

De mannelijke zaadcel bevrucht de vrouwelijk eicel en komt als vrucht in de baarmoeder terecht. De vrucht, het embryo, komt in een donkere omgeving terecht om daar als het ware eerst te ‘sterven’. De lichamelijke groei vangt aan en er ontstaat een band met moeder. De vrucht begint zich steeds meer haar / zijn moeder bewust te worden. Op een dag wordt het kind uit het vruchtwater van moeder geboren. Vanaf dat moment begint de kleine steeds meer zijn / haar vader bewust te worden. De band met vader groeit. Na verloop van tijd is het kind zelf volwassen geworden. De vrouw / man heeft een volwassen lichaam ontvangen en op een dag is zij / hij zelf moeder of vader geworden.

Na de natuurlijke geboorte is het tijd voor de geestelijke geboorte

God de Vader zei: “Er zij Licht!” Christus, het Licht der wereld was een feit. Vader God en moeder Christus hadden geestelijk gemeenschap met elkaar en er ontstond nieuw geestelijk leven. “Laat ons mensen maken naar ons evenbeeld en onze gelijkenis.“. De geestelijke vrucht werd in een fysiek lichaam van vlees en bloed gezaaid (om te ‘sterven’). Het kwam hierdoor in de duisternis terecht, de baarmoeder van het geestelijke leven.

De vrucht groeit op in de baarmoeder en wordt zich steeds meer moeder (Christus) bewust. De band met Christus wordt steeds sterker. Op een dag wordt de geestelijke vrucht uit de Geest geboren. We zijn het koninkrijk van het Licht binnengegaan en het Licht van Christus ten volle bewust geworden. We zijn ons de duisternis (de baarmoeder) niet meer bewust. We kennen niemand meer naar het vlees. We zijn zelf Christus geworden, Christus is dan ook alles en in allen voor ons.

Na de geestelijke geboorte gaan we de Vader (God) steeds meer leren kennen. We groeien steeds meer naar God toe. En op een dag ontvangen we een geestelijk (hemels) lichaam, waarmee we het koninkrijk van God binnengaan. We zijn ons God ten volle bewust. God is alles en in allen. We zijn zelf God geworden.

Het verzoeningsproces is voltooid. De mens is het evenbeeld en de gelijkenis van God geworden. De volmaakte onderlinge Liefde kan gaan stromen.

Wil je meer lezen over de groei in geestelijk bewustzijn?
Lees de blog Geestelijke groei is groei in bewustzijn.

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *