Way of Grace Inspiratieavonden

Onderga een metamorfose door de vernieuwing van uw denken.” (Romeinen 12:2)

Drie avonden vol inspirerend, bemoedigend en levensvernieuwend onderwijs!

De eerstvolgende serie van drie Inspiratieavonden start op donderdagavond 30 maart 2023 a.s. in Capelle aan den IJssel. De tweede en derde avond plannen we in overleg op de eerste avond.

Wij geloven in een samenleving waarin het koninkrijk van God en de gerechtigheid van dat koninkrijk steeds meer zichtbaar gaan worden. Dit wordt alleen werkelijkheid als steeds meer mensen zich bewust worden van hun Christus-identiteit en vandaaruit gaan leven. Paulus omschrijft deze staat van bewustzijn als in Christus en het leven dat daarbij hoort als wandelen in de Geest.

De grootste tegenstander van deze manier van leven is ons vleselijke denken, hetgeen wordt veroorzaakt door onze identificatie met de zogenoemde oude mens (het vlees). Ons vleselijke denken vormt een bedekking, waardoor we ons niet bewust (kunnen) worden van onze Christus-identiteit. Het gevolg is dat we vaak weer terugvallen in oude (denk-)patronen, waardoor de vrucht, gaven en de kracht van de Geest minder zichtbaar worden in ons leven dan we zouden willen.

De remedie is vernieuwing van ons denken. Een mind-shift van een mind of flesh naar de mind of Christ. Deze verandering raakt de verkondiging van het evangelie. Zolang we de boodschap van het koninkrijk in oude zakken schenken, gaan we deze blijvende en diepgaande verandering niet meemaken. Daarvoor zullen we de jonge wijn van het koninkrijk in nieuwe zakken moeten schenken.

Tijdens de Inspiratieavonden zullen we uitgebreid stilstaan bij het evangelie van het koninkrijk (de jonge wijn), dat geheel vrij is van het zuurdesem van de wet (in nieuwe zakken). Je kunt het zien als een ‘stoomcursus’ in vernieuwing van denken. De volgende onderwerpen komen aan bod.

Avond 1: het ‘nieuwe’ wereldbeeld, de geestelijke wereld en bewustzijn;
Avond 2: de ‘val’ van de mens en de weg naar verlossing;
Avond 3: wandelen in de Geest in de praktijk.

De avonden vinden plaats in een kleine setting van maximaal vijf personen, waardoor er genoeg ruimte zal zijn om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het onderwijs, maar ook voor genezing en herstel van pijn en verdriet dat door het ‘juk van de wet’ is veroorzaakt.

De avonden beginnen om 19.30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur. De avonden zijn rond 22.00 uur afgelopen.

De avonden vinden plaats in Capelle aan den IJssel. De locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over de Inspiratieavonden stuur ons dan een bericht via de contactpagina.

Het is ook mogelijk om de serie van drie avonden op locatie te verzorgen. De inhoud van deze drie avonden wordt ook op één zaterdag aangeboden. De eerstvolgende Inspiratiedag is zaterdag 22 april 2023 in Capelle aan den IJssel.