Way of Grace vervolg-Inspiratiedag

Onderga een metamorfose door de vernieuwing van uw denken.” (Romeinen 12:2)

De eesrtvolgende vervolg-Inspiratiedag wordt gehouden op zaterdag 6 april 2024 in Capelle aan den IJssel.

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de vervolg-Inspiratiedag.

Wereldwijd zijn er steeds meer christenen die door een zogenoemde fase van ‘deconstruction’ gaan. Mensen die christelijk zijn opgevoed en voorheen vol passie hun christelijke geloof hebben beleden, maar die steeds meer vragen hebben gekregen bij de grote christelijke dogma’s. Thema’s die hierbij doorgaans een rol spelen zijn ‘verzoening door voldoening’, hemel en hel, universalisme en het preterisme (toekomstvisie). Het loslaten van christelijke dogma’s kunnen een ontheemd gevoel geven. Je voelt je niet meer thuis in de kerk of gemeente of op de Bijbelkring waar je komt (of kwam). Je wilt misschien wel in God blijven geloven, maar weet niet goed wat je nu wel of niet meer moet geloven. Je mist de vastigheid en de hoop en verwachting die je vroeger had.

Wij hebben dit proces ook doorgemaakt en zijn op den duur volledig afgehaakt. We geloofden nog wel in God, als de Bron van onvoorwaardelijke liefde, maar verder deden we praktisch gezien niets meer aan ons geloof. Enerzijds voelde het als een bevrijding, maar anderzijds ook als leeg en zonder verwachting voor de toekomst. Na zeven jaar kwam hier door een bijzondere geestelijke ervaring verandering in. We hebben onze passie in het christelijke geloof en de christelijke kerk teruggevonden, maar vanuit een geheel nieuw perspectief. Wij zijn hier zo enthousiast over geworden, dat we ons hernieuwde geloof en onze passie graag met anderen, die eenzelfde proces van geloofstransitie doormaken of doorgemaakt hebben, delen. We doen dit door Way of Grace Inspiratiedagen te houden.

Tijdens de vervolg-Inspiratiedag staan we stil bij de grote christelijke dogma’s en op welke manier deze belemmerend kunnen zijn voor onze groei in bewustzijn van onze Christus-identiteit.

Tijdens de vervolg-Inspiratiedag zijn er drie onderwijs-blokken:
1) het verschil tussen het oude verbond en het nieuwe verbond;
2) Jezus als het schaduwbeeld van de Christus voor ons persoonlijke leven;
3) Jezus als het schaduwbeeld van de Christus voor de kosmos.

Er zal ruimte worden geboden om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het onderwijs.

De dag begint om 10.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur. Koffie en thee zijn aanwezig. Een lunch voor de tussen de middag graag zelf meenemen. De dag zal rond 16.30 uur afgelopen zijn.

Aan het eind van de dag wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

De dag wordt gehouden in het Huis van de Wijk – Oostgaarde, De Linie 5, 2905 SX in Capelle aan den IJssel. De locatie ligt 3 minuten lopen vanaf Metrostation De Terp.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over de vervolg-Inspiratiedag stuur ons dan een bericht via de contactpagina.