Way of Grace Inspiratiedag

De eerstvolgende Way of Grace Inspiratiedag wordt gehouden op zaterdag 16 oktober aanstaande in Capelle aan den IJssel. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over deze dag. Daarnaast wordt het programma van de Way of Grace Inspiratiedag in de vorm van een serie van drie avonden aangeboden. De eerstvolgende serie start op donderdag 30 september aanstaande, met als vervolgavonden 7 en 14 oktober. Klik hier voor meer info over de Inspiratieavonden.

Wij geloven in een samenleving waarin steeds meer mensen als koninklijke priesters in de Geest gaan wandelen. Wandelen in de Geest doen we door te leven vanuit het heilige van de tempel van ons lichaam (onze binnenkamer). Er is helaas sprake van een bedekking waardoor de meeste mensen deze stap niet kunnen maken, met als gevolg dat de vrucht, de gaven en de kracht van de Geest niet of nauwelijks zichtbaar worden in ons leven. En dat resulteert in een kerk die weinig impact heeft op de samenleving. Een kerk waar verdeeldheid, polarisatie en veroordeling aan de orde van de dag is. We zullen als christelijke kerk weer terug moeten naar de boodschap zoals Jezus van Nazareth en Paulus deze verkondigden, de boodschap van de jonge wijn in nieuwe zakken.

Tijdens de Inspiratiedag zullen we uitgebreid stilstaan bij de inhoudelijke kant van deze boodschap. Het evangelie van het koninkrijk (de jonge wijn), dat geheel vrij is van het zuurdesem van de wet (in nieuwe zakken). Er zullen drie inspiratie-blokken zijn, waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

1) het ‘nieuwe’ wereldbeeld, de geestelijke wereld en bewustzijn;
2) de ‘val’ van de mens en de weg van verlossing;
3) de bijzondere tijd waarin we leven en leven in de Geest.

Er zal genoeg ruimte worden geboden om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het onderwijs.

De dag begint om 10.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur. Koffie en thee zijn aanwezig. Een lunch voor de tussen de middag graag zelf meenemen. De dag zal uiterlijk 16.00 uur afgelopen zijn.

Aan het eind van de dag wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. Het richtbedrag is € 25,00 per persoon.

De zaal waar de Way of Grace Inspiratiedag gehouden wordt is makkelijk met openbaar vervoer te bereiken. Circa 5-10 minuten lopen vanaf metrostation De Terp in Capelle aan den IJssel. Het adres is: Oosterkerk, De vallei 2 – 2905 NP – Capelle aan den IJssel.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over de Inspiratiedag stuur ons dan een bericht via de contactpagina.