Way of Grace Inspiratiedag

Een dag vol inspirerend, bemoedigend en levensvernieuwend onderwijs!

Onderga een metamorfose door de vernieuwing van uw denken.” (Romeinen 12:2)

De eerstvolgende Way of Grace Inspiratiedag wordt gehouden op zaterdag 22 april 2023 in Capelle aan den IJssel.

Wij geloven in een samenleving waarin het koninkrijk van God en de gerechtigheid van dat koninkrijk steeds meer zichtbaar gaan worden. Dit wordt alleen werkelijkheid als steeds meer mensen zich bewust worden van hun Christus-identiteit en vandaaruit gaan leven. Paulus omschrijft deze staat van bewustzijn als in Christus en het leven dat daarbij hoort als wandelen in de Geest.

De grootste tegenstander van deze manier van leven is ons vleselijke denken, hetgeen wordt veroorzaakt door onze identificatie met de zogenoemde oude mens (het vlees). Ons vleselijke denken vormt een bedekking, waardoor we ons niet bewust (kunnen) worden van onze Christus-identiteit. Het gevolg is dat we vaak weer terugvallen in oude (denk-)patronen, waardoor de vrucht, gaven en de kracht van de Geest minder zichtbaar worden in ons leven dan we zouden willen.

De remedie is vernieuwing van ons denken. Een mind-shift van een mind of flesh naar de mind of Christ. Deze verandering raakt de verkondiging van het evangelie. Zolang we de boodschap van het koninkrijk in oude zakken schenken, gaan we deze blijvende en diepgaande verandering niet meemaken. Daarvoor zullen we de jonge wijn van het koninkrijk in nieuwe zakken moeten schenken.

Tijdens de Inspiratiedag zullen we uitgebreid stilstaan bij het evangelie van het koninkrijk (de jonge wijn), dat geheel vrij is van het zuurdesem van de wet (in nieuwe zakken). Je kunt het zien als een ‘stoomcursus’ in vernieuwing van denken. De volgende onderwerpen komen aan bod.

Blok 1: het ‘nieuwe’ wereldbeeld, de geestelijke wereld en bewustzijn;
Blok 2: de ‘val’ van de mens en de weg naar verlossing;
Blok 3: wandelen in de Geest in de praktijk.

Er zal ruimte worden geboden om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het onderwijs, maar ook voor herstel en genezing van pijn en verdriet dat door het ‘juk van de wet’ is veroorzaakt.

De dag begint om 10.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur. De dag zal rond 16.30 uur afgelopen zijn. Koffie en thee zijn aanwezig. Graag zelf een lunch meenemen voor tussen de middag.

Aan het eind van de dag wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

De Inspiratiedag wordt gehouden in het Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5, 2905 AX te Capelle aan den IJssel. 

Wil je je aanmelden of heb je vragen over de Inspiratiedag stuur ons dan een bericht via de contactpagina.

Het onderwijs van deze Inspiratiedag wordt ook in drie avonden aangeboden. Zowel de Inspiratiedag als de serie van drie avonden kunnen ook op aanvraag op een locatie elders aangeboden worden. Mocht je hier belangstelling voor hebben, klik dan hier voor meer informatie.
Verder is er een vervolg-Inspiratiedag voor degenen die al eerder een (basis) Inspiratiedag hebben bijgewoond.