Way of Grace Inspiratiedag

Onderga een metamorfose door de vernieuwing van uw denken.” (Romeinen 12:2)

De eerstvolgende Way of Grace Inspiratiedag wordt gehouden op zaterdag 4 mei 2024 in Capelle aan den IJssel. Dit zal voorlopig ook de laatste Inspiratiedag zijn die we houden. We bezinnen ons momenteel op hoe we in de nabije toekomst verder invulling zullen gaan geven aan onze visie.

Wereldwijd zijn er steeds meer christenen die door een (zogenoemd) proces van ‘deconstruction’ gaan. Mensen die christelijk zijn opgevoed en voorheen vol passie hun christelijke geloof hebben beleden, maar die steeds meer vragen hebben gekregen bij de grote christelijke dogma’s. Thema’s die hierbij doorgaans een rol spelen zijn ‘verzoening door voldoening’, hemel en hel, universalisme en het preterisme (toekomstvisie). Het loslaten van christelijke dogma’s kunnen een ontheemd gevoel geven. Je voelt je niet meer thuis in de kerk of gemeente of op de Bijbelkring waar je komt (of kwam). Je wilt misschien wel in God blijven geloven, maar weet niet goed wat je nu wel of niet meer moet geloven. Je mist de vastigheid en de hoop en verwachting die je vroeger had.

Wij hebben dit proces ook doorgemaakt en zijn op den duur volledig afgehaakt. We geloofden nog wel in God als de Bron van onvoorwaardelijke liefde, maar verder deden we praktisch gezien niets meer aan ons geloof. Enerzijds voelde het als een bevrijding, maar anderzijds ook als leeg en zonder verwachting voor de toekomst. Na zeven jaar kwam hier door een bijzondere geestelijke ervaring verandering in. We hebben onze passie in het christelijke geloof en de christelijke kerk teruggevonden, maar vanuit een geheel nieuw perspectief. Wij zijn hier zo enthousiast over geworden, dat we ons hernieuwde geloof en onze passie graag met anderen, die eenzelfde proces van geloofstransitie doormaken of doorgemaakt hebben, delen. We doen dit door Way of Grace Inspiratiedagen te houden.

Tijdens een Inspiratiedag staan we stil bij wat het goede nieuws (evangelie) van het koninkrijk van God voor ons nu betekent. We behandelen ook een aantal grote christelijke kernthema’s, zoals de ‘zondeval’, kruis en opstanding, verlossing, hoop en verwachting.

Er zullen drie inspiratieblokken zijn, waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Blok 1: Incarnationeel wereldbeeld en ons bewustzijn;
Blok 2: Jezus, Christus en het kruis;
Blok 3: De ‘val’ en de weg van verlossing.

Er zal ruimte worden geboden om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het onderwijs.

De dag begint om 10.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Een lunch voor tussen de middag graag zelf meenemen. De dag zal rond 16.30 uur afgelopen zijn.

Aan het eind van de dag wordt er een collecte gehouden voor de onkosten (contant of via QR).

De Inspiratiedag wordt gehouden in het Huis van de Wijk – Oostgaarde, De Linie 5, 2905 SX in Capelle aan den IJssel. De locatie ligt 3 minuten lopen vanaf Metrostation De Terp.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over de Inspiratiedag stuur ons dan een bericht via de contactpagina.

Het onderwijs van deze Inspiratiedag wordt ook in drie avonden aangeboden. Zowel de Inspiratiedag als de serie van drie avonden kunnen ook op aanvraag op een locatie elders aangeboden worden. Mocht je hier belangstelling voor hebben, klik dan hier voor meer informatie.
Verder is er een vervolg-Inspiratiedag voor degenen die al eerder een (basis) Inspiratiedag hebben bijgewoond.