Nieuwsbrief (7) – Koerswijziging

Capelle aan den IJssel, 25 juli 2023

Lieve mensen,

Een korte update met de aankondiging van een tijdelijke koerswijziging.

Het is onze droom dat zoveel mogelijk mensen zich gaan realiseren wie zij werkelijk zijn en zodoende in hun roeping gaan wandelen en tot hun bestemming gaan komen. We richten ons daarbij primair op christenen. Daarnaast willen we kerken leren om hetzelfde te gaan doen. Wij geloven dat daar een nieuwe Reformatie voor nodig is. Weten wie je werkelijk bent, begint namelijk met vernieuwing van denken (metanoia), hetgeen gepaard gaat met het loslaten van aangeleerde dogma’s, die dat in de weg staan. Deze metanoia zorgt voor een mind-shift, die vervolgens zal leiden tot een metamorfose (gedaantewisseling), waardoor we het koninkrijk van God (onze bestemming) zullen binnengaan.

Vorig jaar 1 juli (2022) hebben we de stap gezet om allebei volledig (fulltime) voor onze droom te gaan. Nu, na ruim een jaar, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit vooralsnog niet haalbaar blijkt te zijn. Hoewel we mooie dingen zien gebeuren op kleine schaal, is er nog te weinig draagvlak in de breedte om in ons levensonderhoud te kunnen voorzien. We hebben inmiddels een (relatief kleine) schuld opgebouwd, die we niet verder willen laten oplopen en de dagelijkse zorg om financiën begint ook steeds frusterender te worden. Zodoende hebben we besloten om allebei voor 24 uur per week te gaan werken.

We zijn heel dankbaar te kunnen melden dat we allebei al zicht hebben op een baan. Petra gaat per 1 augustus a.s. beginnen als Persoonlijk Begeleider in een logeerhuis voor jongeren van 6 – 18 jaar. Peter kan per 21 augustus a.s. als Administratief Medewerker aan de slag bij een bedrijf dat actief is op het gebied van duurzame energievoorziening.

Zoals het er nu uitziet gaan we van 12 t/m 19 augustus een week op vakantie naar Groningen. Na onze zomervakantie zullen we naast ons werk in loondienst aan onze droom blijven werken. We gaan verder met het houden van Inspiratiedagen (de eerstvolgende op zaterdag 9 september a.s.) en de vervolgdagen (7 oktober a.s.). We willen ook filmavonden gaan organiseren (The Shack), waarna we de film tijdens een serie kringavonden gaan bespreken. We blijven bij ons thuis de koffiemomenten houden, waarop mensen langs kunnen komen voor een kop koffie/thee en een goed gesprek. En ons coachingstraject Van Brein naar Bewustzijn, gericht op bewustwording van onze Christus-identiteit, blijven we ook aanbieden.

Hoewel deze stap voor ons gevoel een beetje een stap terug lijkt, willen we het toch vooral als een stap vooruit zien. Het afgelopen jaar is voor ons persoonlijk zowel een bijzonder, als een pittig jaar geweest, waarin we op meerdere vlakken groei hebben doorgemaakt. We hopen daar nu in wat rustiger vaarwater de vruchten van te gaan plukken en ook steeds meer te gaan uitdelen van wat we zelf aan persoonlijke groei hebben ontvangen. Voor de komende paar weken is een beetje financiële ondersteuning nog welkom. Dat kan eventueel via deze link (stichting Way of Grace; belastingaftrekbaar) of via deze link (voor ons privé; niet belastingaftrekbaar). Bij voorbaat dank!

Een goede vakantieperiode toegewenst en wellicht tot binnenkort!

Peter en Petra Overduin
info@wayofgrace.nl
06-58919971 (Peter)
06-38131881 (Petra)

2 reacties op “Nieuwsbrief (7) – Koerswijziging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *