Categorieën
Koninkrijk

De weg naar verlossing!

Te midden van alle verwarring in de wereld, waardoor de meeste mensen vol angst en zonder hoop leven, is de weg van onze verlossing de enige weg tot ware Rust en Vrede.

Door onze natuurlijke geboorte (geboorte uit water) is ons bewustzijn verduisterd. Dit gebeurt bij iedereen. Het doel hiervan is dat we onszelf eerst als individu bewust moeten worden. Het geestelijke zaad (ons wezenlijke / geestelijke Zelf) moet eerst in de akker van ons fysieke lichaam worden gezaaid en ‘sterven’ om tot ‘opstanding’ en bloei te komen.

Er wordt een natuurlijk lichaam gezaaid, en een geestelijk lichaam opgewekt. Is er een natuurlijk lichaam, dan bestaat er ook een geestelijk lichaam. … Het geestelijke komt niet eerst, maar het natuurlijke, en daarna het geestelijke. De eerste mens is uit de aarde, stoffelijk, de tweede mens is uit de hemel.
(1 Korintiërs 15:44-47)

De verlossing loopt via onze geestelijke geboorte (de geboorte uit de Geest). Hierdoor gaan we het Christusbewustzijn, het koninkrijk van het Licht, binnen. Paulus beschrijft dit als ‘in Christus’ zijn. Het valt samen met onze rechtvaardiging. We zijn namelijk bevrijd van het denken in goed en kwaad. We kennen niemand meer naar het vlees, omdat we ons bewust zijn van het feit dat Christus alles en in allen is (Kolossenzen 3:11b). We zijn ons bewust geworden dat Christus ons ware Zelf is. We kunnen nog wel de pijn, het verdriet en de angst van mensen om ons heen voelen. Maar omdat we het Licht der wereld zijn, kunnen we door onze aanwezigheid het Licht van Christus laten schijnen in hun situatie. Op die manier stellen we Christus present.

De tweede stap is de verheerlijking, waardoor we het Godsbewustzijn, het koninkrijk van God (door Paulus de ‘derde hemel’ genoemd), binnengaan. Ons fysieke lichaam transformeert naar een verheerlijkt lichaam dat alleen in de Geest zichtbaar is; de zogenoemde theosis of deïficatie. We zijn ons bewust dat God alles en in allen is. Buiten God bestaat er dan ook niets. Alles is uit Hem, door Hem en tot Hem. We zijn volkomen één met God. In God is in het geheel geen duisternis. Aangezien we deze tweede stap collectief als mensheid zullen maken, is dat ook het moment dat alle tranen van onze ogen zullen worden gewist, omdat we het ons niet meer bewust zijn en dat geldt ook voor alle tranen uit het verleden.

Omdat Jezus van Nazareth, die ons in alles gelijk is geworden (zonder zijn doel te missen), als mens van vlees en bloed ons op deze weg van verlossing is voorgegaan, kunnen ook wij als mensen van vlees en bloed leven vanuit de volle hoop en met de rotsvaste verwachting dat we de weg naar onze verlossing zullen volbrengen. Jezus wordt dan ook onze leidsman en voleinder van het geloof genoemd. Net als dat bij Jezus het geval was, is ‘Christus in ons’ onze hoop op heerlijkheid (glorie/verheerlijking), het binnengaan in het koninkrijk van God.

Willen we net als de eerste christenen, die in het boek Handelingen ‘volgers van de weg’ worden genoemd, de weg van onze verlossing gaan, dan zullen we het mysterie van ‘Christus in ons’ moeten ontdekken en begrijpen. Zolang ‘Christus in ons’ voor ons een mysterie blijft, zal het koninkrijk van God voor ons niet zichtbaar kunnen worden. Onze binnenwereld bepaalt wat we in onze buitenwereld waarnemen. Zolang we naar het vlees wandelen (vleselijk denken), zullen we als gevolg van het verduisterde bewustzijn de duisternis blijven waarnemen. Als we in de Geest gaan wandelen, zullen we het Licht van Christus gaan waarnemen, hetgeen het onderpand is van onze volkomen verlossing, het binnengaan in het koninkrijk van God.

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *