Categorieën
Koninkrijk

Het evangelie van het koninkrijk is kinderlijk eenvoudig

Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus.” (Romeinen 10:17)

En men zal niet zeggen: Zie hier of zie daar, want, zie, het koninkrijk van God is binnen in u.” (Lukas 17:21)

Het woord van Christus is het koninkrijk van God dat binnen in ons is. Christus in ons is de hoop op heerlijkheid / goddelijke glorie. Onze binnenwereld bepaald hoe onze buitenwereld er uit zal zien.

Als we ons bewust worden van het feit dat onze binnenwereld (ons hart, ons ware Zelf) Christus is, dan zullen we als Zoon van God (m/v) openbaar worden.

Hoe meer onze binnenwereld vervuld is met het koninkrijk van God, hoe meer we het koninkrijk van God in onze buitenwereld gaan waarnemen.

Hoe meer onze binnenwereld bepaald wordt door Christus in ons, hoe meer ons fysieke gedaante zal veranderen van heerlijkheid tot heerlijkheid. (2 Korintiërs 3:18)

Als we dit geestelijke principe van ‘als een kind geloven’ gaan begrijpen, kunnen verder alle christelijke dogma’s en theologische verhandelingen in de prullenbak.

Is dat makkelijk? Nee, zeker niet!

Onze binnenwereld zit vaak zo vol met allerlei pijn en verdriet, met frustratie en teleurstelling, maar ook met allerlei denkbeelden over onszelf en dogma’s over God, dat we werkelijk door al deze bomen het bos van het koninkrijk van God niet meer zien. En zolang onze binnenwereld door deze dingen wordt bepaald, zullen deze dingen ook onze buitenwereld blijven bepalen.

Het vraagt om een radicale bekering (meta-noia). Voorbij ons denken gaan en geloven als een kind dat het eeuwige en onvergankelijke koninkrijk van God er altijd al is geweest. Het enige probleem is dat we het ons nog niet bewust zijn.

Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis.” (Romeinen 10:10)

Ons hart is onze binnenwereld. Gerechtigheid staat voor onze wedergeboorte. Geloven dat Christus in ons, ons ware Zelf is, leidt tot wedergeboorte. En hoe meer we met onze mond de woorden van het koninkrijk van God belijden / uitspreken, hoe meer we het koninkrijk van God ’tot aanzijn roepen’.

Geloven vraagt om volharding en standvastigheid. Hoe meer we ons bewust worden dat Christus ons ware Zelf is, hoe meer het geloof van Christus ook ons geloof zal worden.

Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.” (Hebreeën 11:1)

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *