Categorieën
Koninkrijk Reformatie

Het koninkrijk van God is binnen in u

Komt, gij gezegenden van mijn Vader, beërft het Koninkrijk, dat voor u bereid is van de grondlegging der wereld af.” (Matteüs 25:34)

Het koninkrijk van God is al vanaf de grondlegging der wereld in de hemel gevestigd. Die hemel bevindt zich niet ergens op een verborgen plaats in het universum, maar de hemel is binnen in ons. Het koninkrijk is altijd al in de harten van alle mensen van alle tijden aanwezig geweest. Jezus zag dit in de Geest en verkondigde eenvoudigweg wat hij zag. Jezus strekte zich niet uit naar tekenen en wonderen, hij verkondigde het koninkrijk van God en dat leidt er als vanzelf toe dat tekenen en wonderen gaan volgen.

Zolang wij het koninkrijk niet in alles en iedereen zien, valt er ook weinig koninkrijk te verkondigen, hooguit ons eigen koninkrijk en dat van medegelovigen. Onze eigen ogen zullen dan eerst geopend moeten worden voor het koninkrijk dat altijd al in alle mensen aanwezig is geweest. Zonder geopende ogen zit er niets anders op dan om te proberen het koninkrijk van God op plekken te brengen waarvan wij menen dat het koninkrijk daar nog niet is en op die manier proberen we het koninkrijk te laten groeien. Het komt neer op vanuit het vlees te laten groeien, wat er in de Geest altijd al is geweest. Dit zal vroeg of laat gescheurde (oude) zakken en weglopende (jonge) wijn opleveren, hetgeen voor pijn, verdriet en teleurstelling zorgt.

Wie in Christus is, is een nieuwe schepping. Het oude is voorbijgegaan, zie ALLES is nieuw geworden.” (2 Korintiërs 5:17)

Zodra we werkelijk in Christus zijn, gaan we niet alleen onszelf als een nieuwe schepping zien, maar alles en iedereen! Alles is vanaf dat moment nieuw geworden. We zien het koninkrijk van God dwars door alles wat er op deze wereld nog aan narigheid is heen. Zodra wij het koninkrijk van God in iedereen gaan zien, kunnen we door de verkondiging van datgene wat we zien het tot aanzijn roepen, waardoor het zich gaat manifesteren op aarde (de zichtbare wereld), zoals in de hemel (in de tempel van ons lichaam). Het logische gevolg is dat tekenen en wonderen ons dan zullen gaan volgen.

Laten we ons bekeren (mindshift), zodat onze ogen open gaan voor het koninkrijk van God dat er altijd al is geweest. Om vervolgens datgene wat we zien (het nieuwe) te verkondigen. Focus op tekenen en wonderen leidt vroeg of laat tot problemen.

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd! Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *