Categorieën
Koninkrijk Reformatie

Waar is de kerk in deze rumoerige tijd?

Het goud van Christus moet onder het vleselijke stof vandaan gehaald worden. Niet allen bij mensen buiten de kerk, maar om te beginnen bij mensen binnen de kerk!

Want het is nu de tijd, dat het oordeel (gericht op herstel!) begint bij het huis van God; als het nu bij ons begint, waar eindigt het dan als wij ongehoorzaam blijven aan het evangelie Gods?” (1 Petrus 4:17)

Als we werkelijk als Jezus zijn (en dat geloof ik!), dan zijn we ook net zo Christus als Jezus van Nazareth dat was.

Zo is de liefde bij ons werkelijkheid geworden, en daardoor kunnen we op de dag van het oordeel (gericht op herstel!) vol vertrouwen zijn, want hoewel wij nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus.” (1 Johannes 4:17)

Paulus was zich de Christus net zo bewust als Jezus van Nazareth.

Christus is alles en in allen.” (Kolossenzen 3:11)
Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees gekend hebben, thans niet meer.” (2 Korintiërs 5:16)

Als wij ons dit ook weer bewust gaan worden, dan gaan we de kerk van Handelingen weer terugzien. De opwekkingsgolf die de pinksterbeweging heeft gebracht door het evangelie van het koninkrijk weer op de kaart te zetten is inmiddels gaan liggen. Dat komt omdat we de jonge wijn van het koninkrijksevangelie in oude zakken zijn blijven schenken. We zijn de wet, het evangelie van vergeving van zonden, blijven hanteren, door te verkondigen dat mensen zondaren zijn. Het is het zuurdesem van de wet. Een klein beetje zuurdesem maakt het hele deeg zuur, waardoor onze verkondiging krachteloos is geworden. De oude zakken scheuren en de jonge wijn gaat verloren, zei Jezus al. Jonge wijn moet daarom in nieuwe zakken geschonken worden!

De wereld staat in brand, maar waar is de christelijke kerk? We zijn vooral met onszelf bezig. Hoe kunnen we onze diensten streamen en onze samenkomsten nog houden, hoe kunnen we onze leden betrokken houden in deze tijd? Een profetische boodschap van hoop en verwachting, van het koninkrijk van God dat op aarde zichtbaar zal worden, horen we nauwelijks vanuit de kerken. Voor een doorsnee burger in Nederland is de kerk totaal irrelevant. De christelijke kerk in Nederland heeft een geweldige schat, maar zij slaapt.

We hebben een nieuwe Reformatie nodig! Wie sluit zich aan bij deze beweging? Het goud moet onder het stof vandaan gehaald worden. De schepping zucht en wacht op het openbaar worden van de zonen en dochters van God. Eén ding is zeker, het komt goed! De vraag is of je er deel van uit wilt maken. Wil jij dat, neem dan contact met ons op!

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *