Categorieën
Koninkrijk

Mensen van de Weg

mannen en vrouwen, die van die Weg waren” (Handelingen 9:2)

In het boek Handelingen worden de leerlingen van Jezus ‘Mensen van de Weg’ genoemd. Zie ook Handelingen 16:17; 18:25,26; 19:9,23; 24:14.

Een weg bewandel je. Je kan iemand volgen op een weg. Welke weg en wie op deze weg zouden de leerlingen van Jezus zijn gevolgd? Dat spreekt natuurlijk voor zich. Ze volgden Jezus op de weg die hij was gegaan!

Om welke weg ging dat dan? Om de weg van kruis en opstanding. Jezus liet aan het kruis het lichaam der zonde / het vlees kruisigen en kort daarna verscheen hij aan zijn leerlingen als Christus. Jezus verscheen in een verheerlijkt lichaam. Mensen die de weg van Jezus niet waren gegaan, konden hem niet waarnemen.

Als je een volger van een bepaalde weg wordt genoemd, dan is die weg blijkbaar belangrijker dan de persoon die voor jou – als voorbeeld – die weg heeft bewandeld. Hoe belangrijk het ook was dat Jezus van Nazareth ons de weg naar het eeuwige leven heeft getoond, het ging uiteindelijk niet om de persoon Jezus van Nazareth. Jezus moest ook uit beeld verdwijnen (Hemelvaart), voordat zijn leerlingen de Christus in zichzelf zouden gaan erkennen (hun wedergeboorte) en de kracht die dat met zich meebracht konden gaan ervaren (Pinksteren).

Miljoenen christenen van over de hele wereld dachten / denken dat hun geloof in de persoon van Jezus van Nazareth (door hem als God te zien) hun redding was / is, maar zij gingen / gaan niet de weg die Jezus ging. En juist die weg leidt ons naar het eeuwige leven.

Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is binnen in u.” We kunnen nog zo vaak het zogenoemde zondaarsgebed hebben gebeden, maar als we ons niet bekeren van onze eigen weg naar de weg die Jezus als mens ging, ontvangen we geen eeuwig leven. De enige manier om eeuwig te leven is door een volger van de Weg te worden. Door het vlees / ego voor 100% dood te houden en Christus (Gods Geest) in ons als ons ware Zelf te erkennen.

Ik leef (eeuwig!), niet meer mijn ik (vlees / ego), maar Christus leeft in/als/door mij! (Galaten 2:20)

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *