Categorieën
Koninkrijk

Van Brein naar Bewustzijn

Ons lichaam van vlees en bloed vormt een antenne voor het ontvangen van openbaring van Christus.

Paulus zegt dat ons lichaam een tempel van de heilige Geest is. Dat wil zeggen dat ons lichaam een woonplaats is van Gods Geest. Hoewel dit een schitterend beeld is, is het eigenlijk nog te beperkt. Ons hele lichaam van vlees en bloed is namelijk een fysieke manifestatie (materialisatie of incarnatie) van Gods Geest. Het is volledig één met Gods Geest. Er is geen scheiding tussen ons natuurlijke lichaam en de Geest van God. Wij zijn werkelijk het lichaam van Christus. Christus (Er zij Licht!) is de oorsprong van alles wat is, de hele materiële wereld komt uit Christus voort en bestaat in Christus. Willen we openbaring vanuit Christus ontvangen dan zullen we in verbinding moeten zijn met ons lichaam. Dat is de antenne voor het ontvangen van de openbaring.

Terug naar het beeld van de tempel. Je zou ons hoofd als de voorhof van onze tempel kunnen zien. Zolang we in ons hoofd leven en geen verbinding voelen met ons hele lichaam wandelen we wat de geestelijke openbaring betreft in de duisternis. We kunnen geen openbaring vanuit Gods Geest ontvangen, waardoor ons geloven voor een rationele (linker hersenhelft) aangelegenheid is, met de daarbij behorende emoties die eveneens door ons hoofd (rechter hersenhelft) worden gegenereerd.

Door verbinding te maken met ons lichaam activeren we de antenne voor het ontvangen van openbaring vanuit Gods Geest. Hierdoor zal ons geloof zich verdiepen van een kennisgeloof naar een nieuwe staat van bewustzijn (Christusbewustzijn). Het geloven in dogma’s wordt dan veel minder belangrijk of zelfs overbodig. Ons denken wordt dan gevoed door de openbaring die we vanuit onze tempel (Gods Geest) ontvangen en niet langer door de waarneming met onze vijf zintuigen van de zichtbare wereld om ons heen.

We zullen dus eerst vanuit ons hoofd in ons lichaam moeten komen. Minder waarde hechten aan alle dogma’s die we geleerd hebben, waarop we ons geloof gebaseerd hebben. Er zijn op internet genoeg (meditatie)oefeningen te vinden die ons helpen om meer in verbinding met ons lichaam te komen, ons lichaam meer te gaan voelen. Door ons met onze aandacht te richten op de levensenergie (Gods Geest) die door ons hele lichaam heen stroomt, komen de meeste mensen vanzelf uit hun hoofd. Zeker in het begin is het namelijk heel lastig om je aandacht te richten op je lichaam en tegelijkertijd in je hoofd bezig te zijn met denken. Hoe meer je wortelt in het Christusbewustzijn, hoe makkelijker het wordt om tegelijkertijd in je lichaam te zijn én met je hoofd te denken. Dan kan ons denken gevoed worden met de openbaring van Christus die we via ons lichaam van vlees en bloed ontvangen. Op die manier gaat het levende Water vanuit het binnenste van onze tempel naar buiten stromen.

Wil jij deze omslag maken? Volg dan ons coachings(-/ discipelschaps)traject Van Brein naar Bewustzijn. Klik hier om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland en België (Vlaanderen). Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd! Dit kan heel eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

3 reacties op “Van Brein naar Bewustzijn”

Goedendag
Je schrijft: Door verbinding te maken met ons lichaam activeren we de antenne voor het ontvangen van openbaring vanuit Gods Geest.
Je benoemd dat je contact kunt maken met je lichaam door meditatie.
Maar zou het kunnen dat je door je pijn heen te gaan, je kruis op je nemen, en Christus je door en door te je hart te laten Helen, je weer in contact komt met je hele ziel daardoor je als een soort kado Christusbewust wordt?
( ik spreek uit deze ervaring en openbaring).

Dag Corine, dankjewel voor je reactie! Contact maken met je lichaam betekent voor mij ook de pijn (pijnlichamen) die er kan (kunnen) zijn doorvoelen (er doorheen gaan). Ik denk dat we hetzelfde bedoelen, maar ik verwoord het iets anders dan jij. Ik geloof niet dat ons hart geheeld hoeft te worden. We zijn altijd volkomen heel geweest. Wel kan ons bewustzijn verontreinigd raken met nare herinneringen, die we ons bewust blijven, zolang ons bewustzijn niet gereinigd wordt. Christusbewust worden, gaat gepaard met reiniging van ons bewustzijn, hetgeen een synoniem is voor verlichting van ons verduisterde bewustzijn door het Christus-Licht. Of we dan in contact met onze ziel komen, weet ik niet. Ik vermoed dat ik een iets andere benadering heb van Geest, ziel en lichaam. Ik onderscheid deze minder van elkaar dan gebruikelijk. Ik zie het lichaam zoals we dat waarnemen als een fysieke manifestatie vanuit onze Geest (als het ware ‘gestolde’ Geest) en dus in wezen één met elkaar. De ziel zie ik als het ‘hart’ (onze staat van bewustzijn; de mate van verduistering / verlichting). Een ‘nieuw hart’ ontvangen heeft te maken met verlichting van ons bewustzijn. De ziel (onze staat van bewustzijn) is bepalend voor hoe we de buitenwereld (waaronder ook ons fysieke lichaam) waarnemen.
Heb je hier iets aan? Zegengroet, Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *