Categorieën
Reformatie

Een diepere openbaring van Gods liefde en genade

Wij zien veel (jonge) christenen van het ene geestelijke hoogtepunt naar het andere geestelijke hoogtepunt gaan en tussen die piekmomenten steeds weer naar ‘beneden’ zakken. Diepgaande – en daarmee ook blijvende – verandering lijkt maar aan enkelingen te zijn gegeven. De overgrote meerderheid blijft op zoek naar plaatsen en gelegenheden waar de zalving van Gods Geest tastbaar en voelbaar is.

Waar wij naar verlangen is dat die overgrote meerderheid zich bewust gaat worden van de zalving van Gods Geest die 24/7 binnenin hen aanwezig is. We hoeven niet steeds opnieuw buiten onszelf op zoek naar de ervaring van die zalving, maar we mogen leren om overal waar we zijn in die zalving te gaan wandelen. Dat brengt namelijk een diepgaande en blijvende verandering in ons hart teweeg.

De Geest is op alle vlees gevallen, zegt Petrus (Handelingen 2:17). Waarom zien we dan zo’n sterke tweedeling tussen enerzijds een kleine groep christenen die in staat is om op gezette tijden en plaatsen de zalving voelbaar en tastbaar te maken en anderzijds zo’n grote groep christenen die dat zelf in hun eigen leefomgeving blijkbaar niet kan en afhankelijk blijft van samenkomsten die door de eerstgenoemde groep wordt georganiseerd? Sommige personen, op bepaalde plaatsen en op gezette tijden, klinkt dat niet als de oude-verbonds-heerlijkheid?

Wij dromen van de nieuwe-verbonds-heerlijkheid, ofwel steeds meer christenen die overal waar ze komen en te allen tijde de zalving van Gods Geest laten stromen, op dezelfde voelbare en tastbare manier als bij die enkelingen die dat momenteel op gezette tijden en plaatsen voor elkaar krijgen. Om dat werkelijkheid te laten worden is er een diepere openbaring van Gods liefde en genade onder een grotere groep christenen nodig.

Wij geloven dat God ons roept om christenen te helpen tot deze diepere openbaring te komen. Hiervoor zal de bedekking die door ons denken wordt veroorzaakt, weggenomen moeten worden. Er is onderwijs nodig waarin het koninkrijk van God volledig wordt omarmt en dat geheel vrij is van het zuurdesem van de wet. Wij hoeven niet op de voorgrond te staan, laat ons maar in de wandelgangen van kerken en organisaties bij mogen dragen aan die diepere openbaring. Dat is ons verlangen, onze passie en de roeping die wij ervaren. Daarom zoeken wij naar openingen bij kerken, gemeenten en organisaties en ingangen in harten van mensen met passie en vuur voor Gods koninkrijk.

Herken jij dit voor jezelf of voor je kerk, gemeente of organisatie? Neem dan contact met ons op!

Zegengroet,
Peter en Petra Overduin
info@wayofgrace.nl
06 – 58 91 99 71

Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland en België (Vlaanderen). Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd! Dit kan heel eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *