Categorieën
Koninkrijk

De mens is aan zet!

De Zaaier heeft het zaad van het koninkrijk van God gezaaid. Het Christus-zaad is gezaaid in de fysieke akker van de aarde, de zichtbare schepping. Christus is alles en in allen. Zolang het Christus-zaad echter niet opkomt en gaat groeien en bloeien, zal het koninkrijk van God niet zichtbaar worden op aarde.

De vloek van zonde en dood, waaronder de fysieke schepping gebukt gaat, belemmert het zichtbaar worden van het koninkrijk van God. De harde grond, de hitte van de zon en het onkruid dat groeit, zorgt ervoor dat het Christus-zaad niet kan opkomen.

Jezus van Nazareth zag wat er nodig was om het Christus-zaad op te laten komen, zodat het kan gaan groeien en bloeien: “Bekeert u, want het koninkrijk der hemelen is binnen in u.” en “Zoekt eerst het koninkrijk van God.” Deze boodschap is gericht aan mensen. Mensen zijn verantwoordelijk voor het opheffen van de vloek van zonde en dood. De mens is aan zet! Zolang wij ons niet bekeren en het koninkrijk van God niet zoeken, zal Christus in ons niet tot bloei komen en zal het koninkrijk van God niet zichtbaar worden op aarde.

De weg die Jezus ons wijst is de weg van radicale genade. De weg van “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.“. Zolang wij op grond van de kennis van goed en kwaad onszelf en anderen blijven oordelen en veroordelen, zal de vloek van zonde en dood haar vernietigende werk blijven doen. Genade is een synoniem voor onvoorwaardelijke Liefde. God is Liefde en daarom staat God kennen gelijk aan het eeuwige leven.

De bekering waartoe Jezus ons oproept is de bekering van ons hoofd naar ons hart, van vlees naar Geest, van de duisternis naar het Licht. Deze weg naar binnen, naar het koninkrijk van God, leidt langs het koninkrijk van het Licht (Christus in ons), daar waar we niemand meer naar het vlees kennen. Niemand meer naar het vlees kennen, wil zeggen dat we niemand meer beoordelen op grond van de kennis van goed en kwaad en iedereen genade betonen.

Het koninkrijk van God zal alleen zichtbaar worden als Christus in ons leven tot opstanding komt; als Christus in ons uit de baarmoeder van de Geest geboren wordt. Mensen die uit de Geest geboren worden, tot ware wedergeboorte komen, hebben de vloek van zonde en dood overwonnen in hun leven. Zij zijn het Licht van de wereld, dat de duisternis op aarde zal verdrijven. Christus in ons is onze hoop op heerlijkheid. Iedereen zal uiteindelijk in het Licht gaan wandelen en de ganse schepping zal delen in de bevrijding van de Zonen en Dochters van God.

Wil jij meebouwen aan het zichtbaar worden van het koninkrijk van God op aarde? Neem dan contact met ons op!

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *