Categorieën
Diversen

Start nieuw seizoen (vervolg-) Inspiratiedagen

Lieve vrienden,

Weer thuis van een fijne vakantie in De Peel, die wel wat abrupt afgebroken werd vanwege de dreiging van een grote bosbrand vlakbij ons vakantiehuisje, starten we binnenkort met een nieuwe serie Inspiratiedagen en vervolg-Inspiratiedagen. Heb je al een keer een Inspiratiedag bijgewoond, dan ben je van harte welkom op de vervolg-Inspiratiedag. Daarnaast kun je anderen uitnodigen voor de (basis) Inspiratiedag. Op de website onder agenda kun je alle data en locaties vinden. Mocht een hele zaterdag niet uitkomen, dan kunnen we eventueel ook drie avonden (in overleg) houden, waarop hetzelfde onderwijs van de dag zal worden gegeven.

Jezus riep zijn leerlingen op: “Bekeer je, want het koninkrijk van God is nabij (binnen in je!)” (Matteüs 4:17)

De bekering (metanoia) waar Jezus op doelde gaat om ons denken, vernieuwing van onze mind-set. Om werkelijk diepgaande en blijvende vrucht in het koninkrijk van God voort te brengen, zullen we allereerst een mind-shift moeten ondergaan. Van een mind of flesh (oude verbonds-denken) naar de mind of Christ (nieuwe verbonds-denken).

Zolang deze mind-shift niet heeft plaatsgevonden, schenken we de jonge wijn van het koninkrijk in oude zakken. We kunnen dan wel een poging doen om in het koninkrijk van God te wandelen en dat zal ook zeker een bepaalde uitwerking hebben, maar het zal niet diepgaand en niet van blijvende aard zijn. De oude zakken zullen op den duur scheuren en de jonge wijn zal weer weglopen.

Dit is de situatie waarin veel kerken zich bevinden. Er bestaat onder veel christenen een diep verlangen om in het koninkrijk te wandelen en we proeven daar af en toe ook wel iets van, het ene moment meer dan het andere moment. Een daadwerkelijke doorbraak blijft alleen vaak uit, waardoor we ons moeten blijven inspannen om het niet weer kwijt te raken. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat ons denken nog niet vernieuwd is overeenkomstig het koninkrijks-denken. De boodschap die we als christelijke kerk de afgelopen eeuwen hebben verkondigd, berust nog teveel op oude-verbonds-principes. Hierdoor is het evangelie van het koninkrijk vermengd geraakt met het zuurdesem van de wet, waardoor het zijn kracht verliest.

Tijdens de Way of Grace Inspiratiedag geven we onderwijs over het koninkrijks-denken dat volledig gebaseerd is op de nieuwe-verbonds-principes. Verlang jij naar diepgaande en blijvende vrucht in je leven? Kom dan op zaterdag 17 september a.s. naar de Inspiratiedag. Een dag vol inspirerend, bemoedigend en levensvernieuwend onderwijs.

Je bent van harte welkom!

Klik hier voor meer info over Inspiratiedagen.
Klik hier voor meer info over de vervolg-Inspiratiedagen.

We zijn (nog steeds) op zoek naar een secretaris voor ons bestuur. Voel je er zelf iets voor of weet je misschien iemand? Dan horen we het graag!

Met een verbindende groet,
Peter en Petra Overduin

Klik hier om je te abonneren op onze blogs / nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *