Categorieën
Nieuwsbrief Peter en Petra

Nieuwsbrief (9) – Peter en Petra Overduin

Capelle aan den IJssel, 15 februari 2024

Lieve mensen,

Hierbij een korte update met een terugblik op de afgelopen maand en een vooruitblik op een paar leuke en mooie zaken.

Het begin van dit jaar hebben we ons vooraf iets anders voorgesteld dan dat het is verlopen. Op maandag 15 januari j.l. heeft Petra een val gemaakt tijdens het sporten met haar step. Ze is buiten bewustzijn geraakt en door een voorbijganger liggend op straat gevonden. Daarna met de ambulance naar de spoedeisende hulp in het Groene Hart Ziekenhuis gebracht. Ze heeft hierdoor behoorlijke verwondingen aan haar gezicht, twee gebroken tanden en een hersenschudding opgelopen. Na de nodige onderzoeken bleek gelukkig verder alles in orde te zijn en mocht ze na een nachtje ziekenhuis weer naar huis. Inmiddels een maand en een aantal tandartsbezoeken verder zijn haar gezicht en tanden al redelijk hersteld. Een week na de val is ze voorzichtig weer gaan werken, maar een paar dagen later werd ze door een flinke griep geveld, die uitliep op een longontsteking. Na een antibioticakuur is de longontsteking inmiddels weer verleden tijd en is ze deze week weer begonnen met werken. Hoewel het werken wel gaat, is ze nog wel snel moe. Het zal nog wel even duren voordat ze haar conditie en energie weer helemaal terug heeft.

Twee weken geleden is onze jongste kleinzoon – ook met een stevige griep – een aantal nachten in het ziekenhuis opgenomen geweest. Ook dat deed uiteraard wel wat met ons. En zelf heb ik de laatste tijd behoorlijk last van mijn rug, waardoor ik moeite heb met zitten. Lastig als je drie hele dagen zittend werk achter een computer moet doen. Door al deze zorgen en ongemakken raakten we wel wat ontmoedigd, maar gelukkig beginnen we weer aardig op te krabbelen en hebben we weer zicht op het Christus-Licht in ons. Dat zicht waren we door alle gebeurtenissen even kwijt geraakt.

Wat de vooruitblik betreft. Aankomende zaterdag (17 februari) t/m dinsdag (20 februari) gaan we een lang weekend naar een vakantiehuisje in Andelst (Gelderland). Heerlijk samen een paar dagen weg, even vrij zijn en lekker genieten van elkaar en van de natuur. We hebben wel één afspraak gepland staan, maar die laten we graag doorgaan. We zijn aanstaande maandagochtend 19 februari namelijk live te gast in het programma Brandstof op Groot Nieuws Radio. We mogen tussen 10.30 – 11.30 uur iets vertellen over onze missie met Way of Grace en ook iets delen over onszelf en de Inspiratiedagen die we houden. We hopen dat er hierdoor nieuwe deuren open zullen gaan om het vernieuwende geluid van het koninkrijk op meer plekken in Nederland te kunnen laten horen. Klik hier om de uitzending maandag vanaf 10.30 uur te beluisteren. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de uitzending live te beluisteren, dan kan je het altijd nog naluisteren. Na de uitzending zullen we hier een directe link naar het interview plaatsen.

Verder hebben we het plan opgevat om op zaterdag 15 juni 2024 een Way of Grace Ontmoetingdag te organiseren. We horen tijdens de Inspiratiedagen geregeld van mensen dat ze graag andere mensen ontmoeten die eenzelfde geloofsontwikkeling doormaken. Met deze Ontmoetingsdag willen we daar ruimte voor bieden. De dag zal in Ermelo worden gehouden en we hopen uiteraard degenen die in de achterliggende jaren een Inspiratiedag hebben bijgewoond te ontmoeten. De tijden van de Ontmoetingsdag zullen zijn van 10.30 – 15.00 uur. Ben je van plan te komen, zet de dag dan alvast in je agenda! Verdere informatie en de mogelijkheid voor aanmelden volgen binnenkort.

We maken ook nog graag melding van de eerstvolgende Way of Grace Inspiratiedag. Deze zal gehouden worden op zaterdag 9 maart aanstaande in Capelle aan den IJssel. Ben je zelf nog nooit geweest of wil je de dag nog een keer meemaken, dan ben je uiteraard van harte welkom! Ken je andere mensen die mogelijk interesse in de Inspiratiedag hebben, moedig ze dan aan om te komen of kom samen. Mocht je meerdere mensen kennen die de Inspiratiedag willen meemaken, dan is het ook mogelijk om deze dag op locatie te verzorgen, bijvoorbeeld in de woonkamer of een ruimte in een kerk of een buurthuis. Heb je interesse, neem dan gerust contact met ons op.

Bij voldoende belangstelling houden we op zaterdag 6 april 2024 weer een vervolg-Inspiratiedag. Deze dag is een vervolg op de (basis) Inspiratiedag en speciaal bedoeld voor mensen die na de eerste Inspiratiedag meer verdieping willen. Ben je van plan om deze vervolgdag bij te wonen, laat het ons dan weten! Zodra er een aantal aanmeldingen zijn, zullen we deze dag definitief aankondigen.

Tot slot wensen we elkaar toe dat het Christus-Licht – dat in een ieder van ons schijnt – steeds meer door ons heen zichtbaar zal worden voor mensen om ons heen. Weet dat jij het Licht der wereld bent!

Met een verbindende groet,
Peter en Petra Overduin
info@wayofgrace.nl / 06-58919971

PS1 Op 1 en 2 juni a.s. zijn Andre en Mary-Ann Rabe in Nederland. Zij zijn dan te gast bij de Familychurch in Nijkerk. Hun onderwijs bevelen we van harte aan! Klik hier voor hun persoonlijke uitnodiging.

PS2 Mocht je het werk van Way of Grace willen ondersteunen met een gift, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *