Categorieën
Nieuwsbrief Peter en Petra

Nieuwsbrief (5) Peter en Petra Overduin – Hoe lang nog, Heer?

Na een (zogenoemd) proces van ‘deconstruction’ hebben wij in 2013 afstand genomen van het christelijke geloof en alles wat daarmee samenhangt. We konden de boodschap van ‘verzoening door voldoening’ en die van een eeuwige hel niet langer meer rijmen met een God die in essentie onvoorwaardelijke Liefde is.

Na een bijzondere geestelijke ervaring in januari 2020 hebben we ons geloof in – en onze passie voor – God en de christelijke kerk volledig teruggekregen. Binnen enkele weken vielen voor mij (Peter) alle losse puzzelstukjes die ik na het deconstruction-proces had overgehouden in elkaar en kreeg ik glasheldere antwoorden op de vragen die tot het afhaken van ons geloof hadden geleid. Er ontstond een geweldige puzzel, waardoor het evangelie voor ons weer een zeer krachtige en levensveranderende boodschap is geworden, vol van hoop en verwachting voor de hele mensheid en de hele schepping.

Willen we als christelijke kerk een positieve impact op de samenleving gaan krijgen, dan is er een nieuwe Reformatie nodig. Zodoende ben ik – inmiddels ruim drie jaar geleden – fulltime mijn hernieuwde zicht op het evangelie en mijn visie voor een nieuwe Reformatie op allerlei manieren gaan delen.

Afgelopen zondag hoorden we Bobby Schuller in de uitzending van Hour of Power zeggen dat we eerst 25 keer een NEE zullen horen, voordat er een JA komt. Tot op heden hebben we inderdaad alleen maar een NEE gehoord van de christelijke leiders in Nederland. We hebben het aantal keren niet geteld, maar dat gaat al boven de 25 uit.

Ons geloof en onze passie zijn nog steeds onverminderd aanwezig, de visie is duidelijker geworden en de noodzaak van een nieuwe Reformatie is alleen maar toegenomen. Omdat we geloven dat God ons roept voor deze missie heeft ook Petra vorig jaar zomer besloten zich fulltime hiervoor in te gaan zetten.

We zien uit naar het moment dat we een JA gaan horen. Daarom zijn we op zoek naar christelijke leiders in Nederland, die ernaar verlangen om het Koninkrijk van God zichtbaar te maken in ons land en daar gewaagde stappen voor durven zetten.

Heb jij een leidinggevende rol binnen een christelijke kerk, gemeente of organisatie en herken je je in ons verhaal? Neem dan a.j.b. contact met ons op.

Zegengroet,
Peter en Petra Overduin
06 – 58 91 99 71

Klik hier om je te abonneren op onze blog /Nieuwsbrief.

Mocht u onze missie – een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland en België (Vlaanderen) – willen ondersteunen? Dan is uw gift meer dan welkom! Wilt u een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Wilt u ons werk structureel ondersteunen, maak dan een periodieke betaling aan in uw online-bankomgeving naar rekeningnummer IBAN: NL89 TRIO 0788 9077 78 ten name van Stichting Way of Grace.

Stichting Way of Grace heeft een ANBI-status, waardoor uw gift belasting aftrekbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *