Categorieën
Jezus van Nazareth Koninkrijk Reformatie

Open je geestelijke ogen

De boodschap van Jezus van Nazareth luidde kort maar krachtig:

Bekeert u, want het koninkrijk van God is nabij.

In de loop der eeuwen zijn er kilometers theologische werken volgeschreven over dogma’s die de vroege christelijke kerk heeft opgesteld. Allemaal complottheorieën die de boodschap van Jezus hebben moeten ontrafelen. De grote vraag is nog steeds, welk complot uiteindelijk gaat leiden tot het openbaar worden van de Zonen van God, waar de schepping met reikhalzend verlangen op wacht en waardoor het koninkrijk van God op aarde zichtbaar zal worden?

Voor Jezus was dat koninkrijk van God realiteit. Jezus had zijn geestelijke ogen geopend, waardoor hij wist wie hij was, Christus, Zoon van God.

De missie van Jezus was om blinde ogen te openen. Zodra onze geestelijke ogen worden geopend, zullen we vanuit de duistere gevangenis richting het licht de vrijheid in kunnen wandelen, waar we rust, genezing en volledig herstel zullen vinden. We zullen het koninkrijk van God, dat er altijd al is geweest, gaan zien.

De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven, om een genadejaar van de Heer uit te roepen.” (Lukas 4:18,19)

“Bekeert u” wil dus zeggen dat we onze geestelijke ogen moeten openen. Zo dichtbij is het koninkrijk van God! Open je ogen en je gaat zien dat het er altijd al was. Kom uit je hoofd en daal af in je hart, waar het koninkrijk van God altijd al een feit is geweest!

Er hangt een dikke donkere deken over het koninkrijk van God, waardoor ons het zicht erop is ontnomen. De deken van het collectieve dualistische (goed/kwaad) bewustzijn. En zolang we rotsvast blijven geloven in wat we met onze fysieke ogen waarnemen (datgene waar de wetenschap voor staat) gaan we het koninkrijk van God niet zien. Wat wij in onze binnenwereld voor waar houden, dat zullen we namelijk in onze buitenwereld gaan waarnemen. Zie jezelf als een zondaar en je zult altijd een zondaar blijven. Zie jezelf als Christus en je zult als Jezus van Nazareth zijn.

Eerst geloven en dan zien! Dat is het principe van het koninkrijk van God. Open je geestelijke ogen en je zult merken dat het koninkrijk van God dichterbij is dan ooit!

De wereld die wij waarnemen is ten diepste een collectieve illusie die we vanuit ons lagere bewustzijn waarnemen. De hoogste realiteit sinds de grondlegging der wereld is het koninkrijk van God, Christus in ons. Geloof het en je zult het zien! Geloof je het niet, dan zul je het ook niet zien.

Alles is vanaf den beginne, vanaf alle eeuwen en alle geslachten al in gereedheid gebracht. De enige boodschap van Jezus van Nazareth, waar hij zelfs zijn leven voor gegeven heeft, luidt: open je geestelijke ogen en kom uit de gevangenis van het dualistische goed/kwaad denken, het rijk de duisternis en wandel met mij in het koninkrijk van het Licht. Ga geloven en zien wie je werkelijk bent, een Zoon, een Dochter van God. Je bent net zo Christus, als Jezus dat was!

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *