Categorieën
Jezus van Nazareth Koninkrijk

De universele weg van het kruis

Door de val in bewustzijn – die ieder mens van vlees en bloed door de geboorte uit (vrucht)water doormaakt – raken we gevangen onder de vloek van zonde en dood. Deze situatie staat haaks op die van het koninkrijk van God, waarvoor ieder mens bestemd is.

Het goede nieuws van het koninkrijk van God is dat we verlost kunnen worden van deze vloek van zonde en dood. Hiervoor zullen we uit de Geest geboren moeten worden. Jezus van Nazareth heeft ons de universele WEG van het kruis die tot onze verlossing leidt, geopenbaard.

De losprijs die betaald moet worden is de dood van de oude mens, door Paulus het ‘vlees’ genoemd. We zullen de oude mens voor gekruisigd moeten houden, moeten afsterven aan het vleselijke denken, waardoor de vloek van zonde en dood ons kan blijven achtervolgen.

De overwinning (Victory) die dat met zich meebrengt is dat Christus – die alles en in allen is – van binnenuit in ons leven zal opstaan, waarmee de verlossing van de vloek van zonde en dood een feit zal zijn. Hoe meer mensen deze WEG gaan, hoe meer Christus ook in en door de hele schepping heen zal opstaan.

De schepping zal uiteindelijk volkomen bevrijd worden van de onderworpenheid aan de vloek van zonde en dood, waardoor de nieuwe hemel en de nieuwe aarde (het koninkrijk van God) – die er altijd al zijn geweest – in het hier en nu zichtbaar zullen worden.

We zullen deze WEG zelf achter Jezus aan moeten gaan om als Zonen van God (m/v) openbaar te worden en werkelijk in de vrijheid van het koninkrijk te kunnen gaan wandelen.

Neem het kruis op en volg Mij.” (Markus 10:21)

Iedere uitdaging in je leven, waarin je zelf geen uitweg meer ziet, is een mogelijkheid om het vlees te kruisigen, de oude mens voor door te houden. Dat kan een financieel probleem zijn, ziekte, werkeloosheid, een slecht huwelijk, maar ook 1001 kleine dingen waar we ons voortdurend zorgen over maken. Het zijn allemaal gevolgen van de vloek van zonde en dood, waar Christus in ons de hoop op heerlijkheid voor is. Loop niet voor de problemen weg, maar ga de universele WEG van het kruis, door iedere gedachte van het niet meer zien zitten, van moedeloosheid of van wanhoop voor gekruisigd te houden. Vertrouw volledig op Christus die jouw leven is en je zult de overwinning op jouw probleem gaan meemaken. Dat is de weg die Jezus ons heeft geopenbaard. God zal werkelijk alles laten meewerken ten goede. Hoe heftiger de strijd, hoe groter de overwinning!

Kan je hulp gebruiken bij het bewandelen van de WEG van het kruis? Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd! Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *