Categorieën
Koninkrijk Reformatie

Verwijder het zuurdesem van de wet uit je denken

Verlang jij naar het zichtbaar worden van Gods koninkrijk op aarde en ben jij op zoek naar de sleutel waarmee de blokkade die dit verhinderd kan worden weggenomen? Dan is deze blog speciaal voor jou geschreven!

De enige blokkade/bedekking voor het doorbreken van het Licht van Christus op aarde is het zuurdesem van de wet (denken in goed en kwaad). Onze hele samenleving (de rechtsstaat) is gebaseerd op het denken in goed en kwaad. Het kwaad zal en moet gestraft worden, want dat is gerechtigheid. Dat is de gangbare opvatting. Denk op dit moment alleen maar even aan het hele gebeuren rond The Voice of Holland.

Het zuurdesem van de wet zit niet alleen in de samenleving, maar het zit ook verscholen in de boodschap die de kerk al eeuwenlang als ‘het evangelie’ verkondigd. Er zijn heel wat kerken en bedieningen in Nederland die het evangelie van het koninkrijk verkondigen, maar dit evangelie nog steeds vermengen met de boodschap van vergeving van zonden (verzoening door voldoening). De blijde boodschap (het evangelie) van het koninkrijk van God (de jonge wijn) wordt zodoende nog steeds in oude zakken geschonken. De zakken scheuren op den duur en de wijn van het koninkrijk stroomt weg, beiden gaan verloren.

Dit is de situatie waar we ons als christelijke kerk en als christenen in Nederland momenteel in bevinden. In de achterliggende eeuwen hebben we geleefd van opwekking naar opwekking en veel christenen verlangen ook vandaag weer naar zo’n opwekking. Maar al deze opwekkingen hebben geen blijvende geestelijke verandering in de kerk en de samenleving tot gevolg gehad. Het Licht van Christus is door al die opwekkingen niet definitief doorgebroken op aarde. We hebben even iets van de heerlijkheid geproefd, maar zijn weer teruggezakt in de duisternis. Dit is kenmerkend voor de heerlijkheid van het oude verbond (de oude zakken), waarbij de wet (kennis van goed en kwaad) het uitgangspunt is.

De heerlijkheid van het nieuwe verbond daarentegen zal deze blijvende verandering wel teweeg gaan brengen! De boodschap van het nieuwe verbond is die van de jonge wijn in nieuwe zakken. Om deze boodschap te laten klinken en te laten landen in onze harten, zal het zuurdesem van de wet uit ons eigen denken en uit de boodschap die we als kerk verkondigen verwijderd moeten worden.

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat dit een pijnlijk proces is. Het is het proces waarbij we afstand zullen moeten doen van de heilige huisjes binnen onze christelijke theologie. Ons denken zal gereinigd moeten worden van het zuurdesem van de wet. Denk niet te snel dat dit bij jou of in jouw kerk/gemeente geen rol speelt. Zodra we de boodschap van jonge wijn in nieuwe zakken gaan geloven en verkondigen, zal dit gepaard gaan met heftige onrust als gevolg van de religieuze bolwerken in ons (christelijke) denken. Maar het is noodzakelijk, willen we het Licht van Christus (blijvend!) zien gaan doorbreken in onze kerken, in onze samenleving en uiteindelijk op de gehele aarde. Laten we er daarom niet voor weglopen! Laat je niet gevangen nemen door wat andere christenen ervan denken en zeggen. Het is het lijden dat we moeten ondergaan, maar met de zekerheid van een geweldige toekomst voor ogen. Gods glorie zal de ganse aarde bedekken!

Durf jij het aan om het zuurdesem van de wet uit je eigen denken te verwijderen? Heb je een leidinggevende rol binnen een kerk/gemeente, durf jij het dan aan om de boodschap die jullie verkondigen te ontdoen van het zuurdesem van de wet? Zo ja, neem dan contact met ons op!

De schepping zucht en wacht op het openbaar worden van de zonen van God (m/v). Dit is alleen mogelijk als het Licht van Christus gaat doorbreken in ons eigen leven en we als christelijke kerk een zuurdesemvrije boodschap gaan verkondigen.

Want het is nu de tijd dat God scheiding gaat brengen tussen vlees en Geest en dat begint bij het huis van God; als het bij ons begint, wat zal dan het einde zijn, als wij ongehoorzaam blijven aan het evangelie Gods? (1 Petrus 4:17)

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *