Categorieën
Jezus van Nazareth Koninkrijk Reformatie

Neem jij genoegen met het bovenkleed van Jezus van Nazareth?

Het aantal christenen dat het bovenkleed van Jezus wil aanraken om een genezingswonder te ontvangen, neemt sterk toe. De bovenkleed-bediening is gericht op onze buitenkant, op het instant zien en ervaren van Gods heerlijkheid. We hebben hier te maken met de oude-verbonds-heerlijkheid, die volgens Paulus een bepaalde mate van heerlijkheid had.

Immers, de heerlijkheid van toen (van het oude verbond) is niets in vergelijking met de allesovertreffende heerlijkheid (van het nieuwe verbond). Want als datgene wat verdwijnt al heerlijkheid was, veel meer is wat blijft in heerlijkheid.” (2 Korintiërs 3:10,11)

Diepgaande en blijvende genezing is alleen te vinden in een innerlijke verandering, die tot stand komt door een openbaring van Christus in ons binnenste. Door deze openbaring worden we ons bewust van het feit dat wij precies hetzelfde (onverdeelde!) onderkleed (de Christus-identiteit) van Jezus van Nazareth dragen. De openbaring van onze eigen Christus-identiteit leidt tot volledig herstel van ons hele mens-zijn, naar geest, ziel en lichaam. Inclusief genezing van alle lichamelijke ziekten en andere aandoeningen. Het bevrijdt ons zelfs van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid!

Christus Jezus heeft de dood van zijn kracht beroofd en onvergankelijk leven aan het licht gebracht door het evangelie.” (2 Timoteüs 1:10)

Instant-genezing is mooi en fijn voor iemand die ziek is, maar zonder innerlijke verandering scheurt de oude wijnzak op den duur, waardoor de jonge wijn van het koninkrijk (waaronder genezing) weer wegloopt. De lichamelijke dood (het ‘loon’ van het doel-missen; Romeinen 6:23) mag dan een poosje worden uitgesteld, ze wordt uiteindelijk alsnog uitbetaald.

Zo doet ook niemand jonge wijn in oude wijnzakken, anders barsten de zakken; de wijn loopt weg en de zakken worden onbruikbaar. Nee, jonge wijn doe je in nieuwe zakken; dan blijven beide bewaard: de wijn en de zakken.” (Matteüs 9:17)

De schepping wacht op het openbaar worden van de zonen van God (m/v). Dat zijn mensen die bevrijd zijn van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid (zie Romeinen 8:19-21). Dit zal alleen gebeuren als wij onze eigen Christus-identiteit bewust worden en van daaruit gaan denken en wandelen, op precies dezelfde manier als Jezus van Nazareth destijds. De weg hier naar toe is doorgaans iets langer, maar het gaat oneindig veel dieper dan de tijdelijke genezing door een instant-genezingswonder waar velen vandaag de dag naar op zoek zijn.

We zullen de uiterlijke verschijning (het bovenkleed) van Jezus van Nazareth voorbij moeten gaan, om onze Christus-identiteit (ons onderkleed) bewust te worden en werkelijk tot onze volle bestemming, het onvergankelijke leven, te gaan komen. Jezus zelf zei al dat het beter was dat hij heen zou gaan, omdat zijn leerlingen dan pas de volle openbaring van Christus (de Parakleet) zouden ontvangen, die Jezus van Nazareth – als het schaduwbeeld van het nieuwe verbond – ons heeft willen openbaren.

Werkelijk, het is goed voor u dat ik heenga, want als ik niet heenga kan de ‘parakletos’ (de Christus) niet tot u komen, maar als ik weg ben, zal ik hem jullie zenden.” (Johannes 16:7)

Neem jij genoegen met het aanraken van het bovenkleed van Jezus voor een instant-genezingswonder of een andere koninkrijkservaring? Of ga jij de diepere weg die leidt tot bewustwording van je Christus-identiteit, om langs die weg tot het onvergankelijke leven te komen?

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *