Categorieën
Nieuwsbrief Peter en Petra

Nieuwsbrief (1) Peter en Petra Overduin

Oude tijden herleven…
Met deze nieuwsbrief willen we jullie bijpraten over onze plannen. Na een periode van zeven jaar waarin we ons geloof aan de wilgen hadden gehangen, zijn de losse puzzelstukjes van ons (geloofs)leven in de afgelopen twee jaar op zijn plek gevallen. Hierdoor hebben we een helder en duidelijk zicht gekregen op het vervolg van Gods roeping voor ons leven.

Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden? … Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt. Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.” (Matteüs 6:31, 32b,33)

Vóór alles het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid zoeken, dat is wat wij per 1 juli 2022 fulltime gaan praktiseren. Wat dit concreet voor ons inhoudt, vertellen we in deze Nieuwsbrief. Mocht je eerst iets willen lezen over onze gedachten die de basis van onze plannen vormen, klik dan hier.

Onze concrete plannen
Ik (Peter) heb er in oktober 2020 al voor gekozen om mijn uitkering (na de start als ZZP’er, begin 2020) stop te zetten, zodat ik geen sollicitatieplicht meer zou hebben en mij fulltime in kon gaan zetten voor onze missie. Ik heb mij de afgelopen twee jaar vooral bezig gehouden met het delen van de visie en het gedachtegoed van Way of Grace. De coaching vanuit mijn coachingspraktijk is in deze periode nog niet goed van de grond gekomen. Deels kwam dit door de coronamaatregelen, maar we hebben ook gemerkt dat het voor ons niet werkt als we ons niet samen kunnen focussen op Gods plannen voor ons leven. Zodoende heeft Petra per 1 juli 2022 haar ontslag ingediend. Dat betekent dat we samen fulltime voor onze missie kunnen gaan.

Onze missie is tweeledig. Vanuit Way of Grace richten we ons op vernieuwing van de boodschap die de christelijke kerk eeuwenlang heeft verkondigd. We zullen de jonge wijn van het koninkrijk weer in nieuwe zakken moeten gaan schenken. Daar is een Reformatie binnen de christelijke kerk voor nodig; een Reformatie die ook zal doorwerken in de samenleving, zodat we weer in de gunst van het hele volk komen te staan (zoals in Handelingen 2:47). Daarnaast gaan we coachen vanuit apostolisch herderschap. Mensen vrijzetten van de ballast die zij vanuit het verleden met zich meedragen (denk aan veroordeling, pijn, verdriet, teleurstelling, angst en ziekte), met als doel dat ze in hun – door God gegeven – bediening gaan wandelen en zo tot hun bestemming komen. Hoewel iedereen welkom is, willen we ons in het bijzonder richten op echtparen en hun gezinnen en families.

Al onze diensten bieden we aan op basis van het Bijbelse principe dat de arbeider zijn loon waard is. We brengen geen kosten in rekening, omdat we geloven dat – als wij vanuit het heilige van onze tempel leven – God door mensen heen voor de voorziening zal zorgen. Omdat onze inkomsten (deels) via Stichting Way of Grace zullen gaan lopen, hebben wij ervoor gekozen om zelf uit het bestuur van de Stichting te stappen. Zodoende zijn we per 1 juli 2022 op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Het gaat om een secretaris en een penningmeester. Uiteraard zullen dat mensen moeten zijn die onze visie en missie delen en zich daar voor in willen zetten. Voel jij daar iets voor? Neem dan contact met ons op.

Tot zover deze eerste Nieuwsbrief. We hopen met enige regelmaat een Nieuwsbrief te schrijven, waarmee we jullie verder op de hoogte gaan houden van alle ontwikkelingen.

Zegengroet, Petra en Peter Overduin

Ben je nog niet ingeschreven voor onze Nieuwsbrief, maar wil je deze wel blijven ontvangen, meld je dan aan via deze link.

Heb je vragen naar aanleiding van deze Nieuwsbrief of wil je ons iets laten weten, dan horen we het graag. Je kunt een bericht achterlaten via de contactpagina. Bellen (naar 06-58919971) of een whatsapp-bericht sturen (via 010-2613077) behoort ook tot de mogelijkheden.

Heb je inhoudelijke vragen over de boodschap van de jonge wijn in nieuwe zakken en/of wil je je meer verdiepen in onze visie, bezoek dan eens onze (maandelijkse) Inspiratiedag. We bieden het onderwijs van de Inspiratiedag ook aan in een serie van drie avonden.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Mocht u onze missie – een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland en België (Vlaanderen) – willen ondersteunen? Dan is uw gift meer dan welkom! Wilt u een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Wilt u ons werk structureel ondersteunen, maak dan een periodieke betaling aan in uw online-bankomgeving naar rekeningnummer IBAN: NL89 TRIO 0788 9077 78 ten name van Stichting Way of Grace.

Stichting Way of Grace heeft een ANBI-status, waardoor uw gift belasting aftrekbaar is.

2 reacties op “Nieuwsbrief (1) Peter en Petra Overduin”

Ik wens jullie de zegen toe die God voor jullie belangrijk vindt bij deze stappen in geloof. Zoals je wel weet kan ik het maar gedeeltelijk eens zijn met jullie interpretatie van Gods Woord.
Maar . . . niemand van ons heeft de volmaakte interpretatie. Dus mijn gedachten over jullie interpretatie zijn maar zeer betrekkelijk.
Hartelijke groet van Wim x Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *