Categorieën
Reformatie

Pinksteren 2020

Jezus van Nazareth had een universele boodschap voor de hele mensheid. Hij wilde duidelijk maken dat God, die hij zijn Vader noemde, niet de God van één volk (het joodse volk) is, maar van de gehele mensheid. Het lichaam van Christus wordt dan ook gevormd door de hele mensheid, niemand uitgezonderd! Christus is immers alles en in allen (Kolossenzen 3:11b).

Helaas, en ik zeg het met schaamrood op de kaken, heeft het christendom Jezus van Nazareth geclaimd als de oprichter van hun godsdienst. Vervolgens hebben ze Jezus op een voetstuk geplaatst en zijn ze hem gaan aanbidden. Tot overmaat van ramp hebben ze de boodschap van Jezus ingepast in hun eigen dogma’s en zijn ze niet-christenen op gaan roepen om in hun Jezus / Messias te gaan geloven en hem te aanbidden, omdat dit de enige weg naar de hemel zou zijn, voor na het leven hier op aarde.

De blijde boodschap van Jezus over het Koninkrijk van God op aarde, bevrijding van alle onderdrukking, van al het lijden, van al het uitbuiten van anderen, ofwel van alle ellende, waardoor uiteindelijk iedereen in vrijheid en liefde zal gaan leven, is door toedoen van de christelijke kerk in de vergetelheid geraakt. Ik schrijf dit met pijn in mijn hart, maar het is helaas zoals het is.

Het christendom is ten diepste een voortzetting van het jodendom geworden; met één verschil, namelijk dat christenen wel geloven dat de Messias is gekomen en joden nog niet. Natuurlijk zijn er in het jodendom / christendom wel elementen van de waarheid te vinden. Hetzelfde geldt voor de andere drie grote wereldreligies – de islam, het boeddhisme en het hindoeïsme. Alle vier bevatten zij een deel van de waarheid. Doordat Jezus door de christelijke kerk is afgeschilderd als hun verlosser, is Jezus voor de andere religies een struikelblok geworden, waardoor ook zij de kern van Jezus’ universele boodschap nooit op waarde hebben kunnen schatten.

Het wordt de hoogste tijd dat de christelijke kerk haar fouten en misstappen uit het verleden gaat erkennen en dat de universele boodschap van Jezus voor alle mensen, ongeacht welke religie men aanhangt, weer duidelijk gaat worden. Alleen dan zal het zichtbaar worden van het Koninkrijk van God op aarde dichterbij komen.

De PINKSTER-wind van Gods Geest zal moeten gaan waaien vanuit de vier windstreken van de aarde (1. islam; 2. boeddhisme; 3. hindoeïsme; 4. jodendom / christendom) en dan zal de gehele mensheid geestelijk tot leven gaan komen.

De wind waait waarheen hij wil; je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit de Geest geboren is.” (Johannes 3:8)

Mocht je door willen praten over de inhoud van deze blog?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier om je te abonneren op onze Blog / Nieuwsbrief.

Ben je door onze blogs of door een (online) gesprek bemoedigd of heeft het je verder gebracht in je geestelijke groei? Overweeg dan een (kleine) financiële bijdrage, waarmee je ons ondersteunt in onze missie, een nieuwe Reformatie in de christelijke kerk van Nederland. Uw bijdrage is belasting aftrekbaar. Wil je een ander bedrag doneren dan de keuzemogelijkheden hieronder, klik dan hier.

Totaal: € -

Delen van deze blog via social media wordt bijzonder gewaardeerd. Dit kan eenvoudig via de onderstaande snelkoppelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *